Situatie Griekenland: veelgestelde vragen

griekenland1
We krijgen veel vragen van reizigers over de onrustige financiële situatie in Griekenland. De Europeesche Verzekeringen geeft antwoord op de vragen omtrent deze situatie. Hier leest u wat de situatie in Griekenland mogelijk kan betekenen voor uw reisverzekering en/of annuleringsverzekering bij De Europeesche:

 

Ik heb nog geen annuleringsverzekering afgesloten. Kan ik voor Griekenland alsnog een Allrisk Annuleringsverzekering bij de Europeesche afsluiten?

Dit is helaas niet mogelijk. Een annuleringsverzekering biedt alleen dekking voor onverwachte gebeurtenissen. Sinds de berichtgeving over de situatie in Griekenland (16 juni 2015) is het daarom niet meer mogelijk om voor Griekenland een Allrisk Annuleringsverzekering af te sluiten. Dat geldt ook voor het omzetten van een standaard Annuleringsverzekering in een Allrisk Annuleringsverzekering.

Ik heb een reis geboekt naar Griekenland en een Annuleringsverzekering van de Europeesche. Krijg ik een vergoeding als ik de reis wil annuleren?

Dit kan alleen als u de reis geboekt heeft voor 16 juni 2015 en voor die datum een Allrisk Annuleringsverzekering van de Europeesche heeft afgesloten. U krijgt voor deze annuleringsreden dan 75% van de annuleringskosten vergoed. De standaard Annuleringsverzekering van de Europeesche biedt geen dekking voor deze situatie.

Ik heb nog geen reis geboekt naar Griekenland, maar ben dat wel van plan. Kan ik straks dan nog annuleren als het uit de hand loopt?

Nee, dat is niet mogelijk. Als u na 16 juni een reis naar Griekenland heeft geboekt, dan bent u niet verzekerd voor de situatie in Griekenland. Ook niet wanneer u al eerder een Allrisk Annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Krijg ik een vergoeding als ik pas later naar Griekenland kan vertrekken i.v.m. de situatie in Griekenland?

Afhankelijk van het soort annuleringsverzekering dat u heeft, kunt u een vergoeding krijgen voor vertrekvertraging. Dit geldt alleen als u met meer dan acht uur vertraging vertrekt naar uw bestemming in Griekenland. Dan heeft u recht op een vergoeding tot maximaal drie ongebruikte vakantiedagen.

Ik heb extra contant geld meegenomen naar Griekenland. Ben ik daarvoor verzekerd?

Voor cash geld krijgt u van de Reisverzekering een vergoeding tot maximaal €500,- per verzekering als u dit geld verliest of als het wordt gestolen. U moet hiervoor dan wel de extra dekking ‘Geld’ meeverzekeren en u bent verplicht redelijke voorzorgsmaatregelen te nemen om verlies of diefstal van het geld te voorkomen.

Ik moet door de situatie in Griekenland noodgedwongen langer op mijn vakantiebestemming blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?

Ja, uw reisverzekering blijft geldig tot u weer terug bent in Nederland.

Ik moet door de situatie in Griekenland noodgedwongen langer op mijn vakantiebestemming blijven dan gepland. Krijg ik een vergoeding voor de extra reis- en verblijfkosten?

De reisverzekering biedt dekking voor extra reis- en verblijfkosten. U moet wel gebruikmaken van de eerste gelegenheid om terug te keren. Ook zijn er voorwaarden voor de vergoeding van kosten. Dit kunt u lezen in de voorwaarden van uw verzekering. Lees deze goed door, zodat u weet welke kosten wij vergoeden.

Door de situatie in Griekenland loop ik vertraging op in het bereiken van mijn reisbestemming. Biedt mijn reisverzekering hier dekking voor?

De reisverzekering biedt geen dekking voor vertraging of het niet bereiken van uw reisbestemming.

Ik heb telefoonkosten moeten maken door de situatie in Griekenland. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?

Telefoonkosten die u maakt in contact met de Europeesche Hulplijn vergoeden wij altijd. Overige telefoonkosten kunt u alleen indienen  als u schade heeft opgelopen die gedekt wordt door de verzekering.

Ik kan in Griekenland geen geld meer opnemen. Kan de alarmcentrale van de Europeesche geld naar mij sturen?

De Europeesche kan geen financiële hulp bieden als er geen geld beschikbaar is bij banken. Het is dan niet mogelijk om dit naar u toe te sturen. Neem daarom ook een creditcard mee op vakantie. Hiermee kunt u op de meeste plaatsen in Griekenland elektronisch betalen.

Reacties zijn gesloten.