Samengestelde Reis

Heb je zelf een reis samengesteld, bijvoorbeeld via internet? Sjaak wel!
Sjaak heeft zijn vliegtickets, hotel en excursie los van elkaar geboekt. Zodat hij overal voor de laagste prijzen kan boeken, en zijn vakantie precies aansluit op zijn eigen wensen.

Zijn vakantie met een totale reissom van € 1.000,- als volgt samengesteld: ticket heenreis (€ 100,-), hotel (€ 700,-), excursie (€ 100,-) en een ticket terugreis (100,-).

Op de dag van vertrek blijkt dat een vulkaanuitbarsting voor een aswolk heeft gezorgd, waardoor Sjaaks vliegtuig niet mag vertrekken. Hierdoor gaat zijn hele vakantie niet door en kan hij ook geen gebruik maken van de andere onderdelen (hotel, excursie en terugvlucht).

Als Sjaak een gewone annuleringsverzekering heeft die alleen het geannuleerde onderdeel vergoedt, dan ontvangt hij in dit geval € 100,- voor het geboekte ticket. De overige € 900,- zijn voor eigen rekening. Als zijn annuleringsverzekering dekking biedt voor de hele samengestelde reis dan krijgt hij € 1.000,- vergoedt.

Heeft u ook de juiste (annulerings)dekking voor deze zogenaamde ‘samengestelde reizen’? Nu langzaam maar zeker de vakanties weer geboekt worden, is het verstandig om hier eens naar te laten kijken. U wilt immers vlak voor of tijdens de vakantie niet voor verassingen komen te staan, toch? Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact op.

Vliegticket

Reacties zijn gesloten.