Nieuwe regels voor kleine pensioenpotjes vanaf 1 januari 2019

 

De overheid wil voorkomen dat mensen die veel van baan wisselen geen of weinig pensioen opbouwen. Daarom gaan er vanaf 1 januari nieuwe regels gelden voor pensioenen tot € 474,11. 

Geen automatische afkoop bij kleinere pensioenen

Pensioenfondsen en verzekeraars mogen pensioenen tot € 474,11 per jaar afkopen. Dat betekent dat de waarde van het pensioen in een keer op je bankrekening wordt gestort. Wissel je vaak van baan? Dan bouw je zo maar weinig of geen pensioen op. Dat gaat veranderen op 1 januari 2019. Dan mogen deze pensioenen niet meer in een keer worden uitbetaald. Er zijn drie mogelijkheden.

Wat gebeurt er met pensioenen tot € 474,11?

Het pensioenfonds of de verzekeraar kunnen drie dingen doen:

  1. Het pensioen gewoon laten staan
  2. Het pensioen samenvoegen met andere pensioenen
  3. Het pensioen samenvoegen met het pensioen dat je nu opbouwt.

 

Ga naar mijnpensioenoverzicht.nl en bekijk bij welk pensioenfonds of welke verzekeraar je een pensioen tot € 474,11 hebt opgebouwd.

LET OP als je een pensioen hebt van maximaal € 2 per jaar! Het afkoopverbod geldt niet voor pensioenen tot €2 per jaar. Die pensioenen vervallen. Het geldt gaat naar het pensioenfonds of de verzekeraar is. Wil je dat niet? Neem dan contact op met je pensioenfonds of verzekeraar. Doe dat voor 1 januari 2019. Dan ontvang je het geld op je bankrekening. 

 

bron: https://www.wijzeringeldzaken.nl

Reacties zijn gesloten.