Is uw uitvaart goed geregeld?

mp1000064_0Nabestaanden hebben het emotioneel al zwaar genoeg. Het regelen van een uitvaart na het overlijden van een van uw dierbaren neemt al genoeg tijd en zorgen in beslag, en het is fijn dat dit allemaal soepel en zorgeloos verloopt. Want er komt zoveel meer bij kijken dan u in eerste instantie denkt. De Koning Adviesgroep helpt u graag bij het regelen van het financiële plaatje en het vastleggen van uw uitvaartwensen.

Een uitvaartverzekering is een verzekering waar veel consumenten te weinig aandacht aan besteden. “Een uitvaartverzekering? Die heb ik al van kinds af aan ergens lopen, daar betaal ik iedere maand een paar euro voor!” of “Ja, dat loopt allemaal al bij de Dela”. Veel relaties geven het antwoord dat ze een uitvaartverzekering hebben lopen. Maar velen weten eigenlijk helemaal niet hoe ze verzekerd zijn, en of ze wel voldoende verzekerd zijn.

Stijgende uitvaartkosten
Een uitvaartverzekering die 50 jaar geleden ooit eens is afgesloten, met een verzekerd bedrag dat conform de toen geldende standaard is opgesteld. Vaak zijn deze bedragen niet meer voldoende conform de huidige uitvaartkosten. Alles wordt duurder, dus ook de kosten van een uitvaart.
Bovendien is men vaak voor een standaard dienstenpakket verzekerd: een standaard kist, één of twee volgauto’s, 75 rouwkaarten en dankbetuigingen, koffie met een plakje cake, een standaard grafsteen. Voor de extra wensen dient bijbetaald te worden.
Alleen al voor de grafkosten (die per gemeente kunnen verschillen) kan men meer geld kwijt zijn dan begroot is. Wist u dat u naast een dienstenpakket ook een aanvullend geldbedrag kunt verzekeren, dat bij overlijden uitgekeerd wordt?

Uitvaartverzekeringen worden vaak in de jonge jaren afgesloten, met een bepaald dienstenpakket of een vast geldbedrag. Het is verstandig om eens in de paar jaar opnieuw te kijken naar uw uitvaartverzekering. Is het verzekerde bedrag nog wel toereikend? Zijn de uitvaartkosten inmiddels niet gestegen? Voldoet deze verzekering nog wel aan mijn wensen?

Overlijden is natuurlijk iets waar u niet graag aan denkt, maar waar u wel bij stil moet staan. Nabestaanden hebben het al moeilijk genoeg, u wilt ze natuurlijk niet met de (financiële) zorgen opzadelen!

Uw Uitvaartwensen
Behalve het financiële plaatje is ook het praktische plaatje van belang. Woont u in Den Bosch en bent u bijvoorbeeld verzekerd bij DELA, dan kunt u bij het DELA-uitvaartcentrum in Den Bosch opgebaard worden en gebruikmaken van het DELA-crematorium in Vlijmen. Heeft u echter gekozen voor een dienstenpakket bij Monuta, dan is het dichtstbijzijnde Monuta-uitvaartcentrum in Waalwijk of Boxtel. In Den Bosch zit geen uitvaartcentrum van Monuta. U kunt wel kiezen voor een neutrale uitvaartverzorger in Den Bosch, bijvoorbeeld Klopper & Kramer of Sint-Jan Uitvaartverzorging, maar u zult hier dan apart voor moeten betalen. Deze dienst zit niet in uw dienstenpakket van Monuta (of Dela). En hiervoor heeft u dus een aanvullende geldverzekering nodig…

De Koning Adviesgroep biedt u de service om uw uitvaart goed vast te leggen, door middel van een uitvaartwensenlijst die u kunt invullen en vast laten leggen bij uw uitvaartverzekeraar. Zo komen uw nabestaanden niet voor moeilijke beslissingen te staan. Wij helpen u graag bij het vastleggen van uw uitvaartwensen, en uiteraard bij het bekijken van het financiële plaatje en de daarbij behorende mogelijkheden voor uw uitvaartverzekering.

20160520_102803

Wilt u weten of u goed verzekerd bent? Wij gaan graag met u rond de tafel zitten om samen met u uw uitvaartverzekering en uitvaartwensen eens goed door te nemen.
Voor meer informatie kunt u uiteraard ook altijd contact opnemen met ons kantoor.

Reacties zijn gesloten.