Verkeer & Transport

Goed verzekerd van uw zaak onderweg

Ook met uw bedrijf bent u graag goed verzekerd onderweg. Als u het meerendeel zakelijk op de weg zit, check dan goed of uw autoverzekering dekking biedt voor zakelijk gebruik. Houd ook rekening met het verschil tussen een personenauto en een bestelauto. Een bestelauto is hoofdzakelijk ingericht voor het vervoer van goederen, en hiervoor is een bestelautoverzekering nodig. Deze kan zowel bedrijfsmatig als ook particulier gebruikt worden.

Vervoert u grotere vrachten? Dan maakt u waarschijnlijk gebruik van vrachtauto’s. Een vrachtauto brengt veel risico’s met zich mee. Denk aan verkeersschade, of schade tijdens het laden en lossen door laadkleppen of kranen. Naast de wettelijke aansprakelijkheid (WA) biedt de vrachtautoverzekering, net als bij de (bestel) autoverzekering, een cascodekking. Ook het risico voor werken met laad- en loskleppen, het vervoer van gevaarlijke stoffen en de persoonlijke eigendommen van de chaffeurs kunt u aanvullend meeverzekeren.

Bezit uw bedrijf tien of meer voertuigen? Dan is het verstandiger, en voordeliger om een speciale wagenparkverzekering af te sluiten.

Ook het risico voor uw werk- en landbouwmaterieel afgedekt

Behalve bestel- en vrachtauto’s, die hoofdzakelijk voor transport dienen, maken veel ondernemingen binnen het bedrijf gebruik van heftrucks, palletwagens, graafmachines, hoogwerkers, tractors en shovels.

Ook het gebruik van werkmaterieel en landbouwmachines brengt veel risico met zich mee, en u kunt zich ook hiervoor voor verzekeren. Tractoren kunnen op de openbare weg bijvoorbeeld in botsing komen met een ander voertuig. Of een graafmachine kan tijdens werkzaamheden een kabel raken en kapot maken. De landbouw- en werkmaterieelverzekering geldt zowel voor binnen als voor buiten uw bedrijfsterrein.

Uw vervoerde goederen zijn een waardevol bezit

Het vervoeren van goederen gaat niet zonder risico’s. Voor u als opdrachtgever is het vaak onzeker of er bij schade ook een schadevergoeding wordt uitgekeerd als er iets met de goederen gebeurd. Om eindeloze (vaak internationale) rompslomp te voorkomen kan een goederentransportverzekering uitkomst bieden. Hiermee zijn de risico’s van het beschadigd raken of diefstal tijdens het vervoer, laden en lossen of tijdelijke opslag gedekt.

Een goederenvervoerder is vaak aansprakelijk voor de ontstane schade. Met de vervoerdersvoorwaarden zijn zij echter vaak beperkt aansprakelijk. Conform een vervoerdersovereenkomst staan de transportvoorwaarden voor verhuizers (AVVV), voor nationaal transport (AVC) en voor internationaal transport (CMR).

Vervoert u ook uw goederen en producten met uw eigen bestel- of vrachtauto’s? Meestal gaat dit prima, maar als er een keer iets mis gaat, draait u zelf op voor de schade. de schade betalen. Een eigen vervoerverzekering vergoedt de financiële gevolgen van verlies en beschadiging van vervoerde goederen, ook wanneer deze is ontstaan tijdens laden en lossen.

Hieronder kunt u zelf uw premie berekenen voor uw personen-, bestel- of vrachtauto en uw verzekering online afsluiten, zonder tussenkomst van een adviseur.

Auto

Auto

Bestelauto

Bestelauto

Verkeer & Transport

Vrachtauto

Reacties zijn gesloten.