Recht & Plicht

Gelijk hebben en gelijk krijgen: het is niet vanzelfsprekend

Tevreden klanten, gemotiveerde medewerkers en de mogelijkheid om alle eigen afspraken na te komen: het is de droom van iedere bedrijfseigenaar. Veel kan vooraf worden geregeld met behulp van leveringsvoorwaarden en contracten. Toch kan er achteraf van alles flink uit de hand lopen. Steeds vaker resulteert dit in bedrijfsconflicten met betrekking tot uw bedrijfsactiviteit, arbeidsconflicten met uw medewerkers tot en met incasso. En dan staat u er als ondernemer veelal alleen voor, en hier zit u als ondernemer niet op te wachten.

U kunt gebruik maken van een rechtsbijstandverzekering, waarmee u bent verzekerd tegen allerlei onvoorziene juridische situaties. De verzekering keert uit in natura, in de vorm van rechtsbijstand.  De rechtsbijstandverzekering voor ondernemers zorgt dus voor juridische bijstand bij vrijwel alle ondernemersactiviteiten.

Stel uw aansprakelijkheid veilig

De consument van nu is veeleisender geworden. Een kleine fout door uw werknemer kan grote gevolgen hebben voor u.  Deze schade kan voor u als ondernemer vaak grote financiële vergoeden. Adviserende beroepen kunnen een beroepsfout maken zoals nalatigheid of onjuist advies, waarvoor u financieële schade toebrengt aan derden en daardoor aansprakelijk kunt worden gesteld. Als bestuurder van een vennootschap, vereniging of stichting kunt u zelfs bij onbehoorlijk bestuur persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Wij adviseren u graag over diverse aansprakelijkheidsverzekeringen:

Bedrijfsaansprakelijkheid
Beroepsaansprakelijkheid
Bestuurdersaansprakelijkheid

Door een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten dekt u zich af tegen de gevolgen van materiële-, letsel- en vermogensschade. Bovendien voldoet u dan aan de maatschappelijke norm van goed ondernemerschap, welke door veel opdrachtgevers vaak als vereiste wordt gesteld.

Wat als uw bedrijf stil komt te liggen?

Heeft u er weleens over nagedacht wat er zoal kan gebeuren als uw bedrijf als gevolg van een bijvoorbeeld een brand een tijdje uit de running is? Uw inkomsten zullen waarschijnlijk afnemen, maar uw vaste lasten lopen gewoon door. De bedrijfsschadeverzekering dicht het gat tussen uw doorlopende vaste lasten en uw verminderde inkomsten. Ook winst die u gemaakt zou hebben onder normale omstandigheden valt onder de dekking. En heeft u vervangende bedrijfsruimte nodig of moet u machines huren om uw bedrijf weer op gang te helpen? Ook daarvoor bent u verzekerd.

Speciaal voor bouwwerkzaamheden

Ondernemers die in de bouwsector werkzaam zijn, krijgen vaak te maken met schades aan het werk-in-aanbouw of de bestaande eigendommen van de opdrachtgever. Goederen onder opzicht en het werk zijn uitgesloten op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De Construction All-Risks verzekering dekking voor het risico tegen deze schades, waarbij u verzekerd bent voor het werk, bestaande eigendommen van de opdrachtgever, hulpmaterieel, persoonlijke eigendommen van bouwdirectie en personeel, transport van bouwcomponenten en aansprakelijkheid (secundaire dekking).

Reacties zijn gesloten.